Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

 MikeUmělec Mike Lavallee, který se proslavil především technikou malování “True Fire”, tedy skutečného ohně, zemřel ve věku 60 let.

Zemřel 14.  dubna na následky mrtvice, se kterými bojoval od 6. dubna. Myslím, že se sluší zmínit něco o jeho životě, i když jsme už o něm psali i dříve.

Mike vystudoval Butera School of Art v Bostonu v roce 1979, přitom celá léta věnoval závodním motocyklům a zamiloval se do práce na nich, až v roce 1999 založil studio Killer Paint ve Snohomish ve Washingtonu. Úspěšně pak spolupracoval s Chipem Foosem z Foose Design a dostal se mezi nadšence vyznávající rychlou jízdu a zakázkové lakování. V televizi se objevil poprvé díky Jesse Jamesovi z West Coast Choppers a vystoupil jako hostující umělec na Discovery Channel v pořadu Monster Garage. Především Chip se postaral o představení Mikovy airbrush techniky True Fire (Této technice jsem se rozhodl věnovat příští článek).

{vembed Y=wEkSWR1hTkA}

Mikovy různé práce můžete vidět v následujícím rozhovoru.

{vembed Y=gpXNCSZyUaE}

Následovaly televizní pořady Overhaulin’, Miami Ink, Ride, více v databázi filmů https://www.imdb.com/name/nm4316057/?ref_=fn_nm_nm_1.

Mike

V roce 2005 maloval Mike motorku muzikanta jménem Kid Rock. Kromě ohně na nádrži namaloval na zadní blatník malý portrét auta General Lee z televizního seriálu The Dukes of Hazzard s textem “American Bad Ass”, což byl název Kidova hitu z roku 2000. Bližší popis této motorky nazvané El Diablo najdete na stránce https://badasshelmetstore.com/kid-rock-el-diablo-ii-west-coast-choppers-wcc/ .

General Lee

Motorku pak bylo možné vidět ve filmu Motorcycle Mania 3, i další, viz následující ukázka.

{vembed Y=gyK_Bm9ERD0}

Na internetu se mi podařilo najít i seznam aut, která maloval Mike v Overhaulin’ v letech 2004 až 2010:
▪️’68 Camaro, Season 1
▪️’88 Chevy Truck, Season 1
▪️Dodge Magnum, Season 3
▪️Chevy S-10, Season 3
▪️’76 Chevy Van, Season 3
▪️CNN Hummer Warrior One, Season 4
▪️’96 Tahoe, Season 4
▪️’78 Firebird Trans-Am, Season 9
▪️’16 Shelby Mustang, Season 10

Mike za sebou zanechal spoustu pěkných prací, bude na něj vždy vzpomínka nejen ve světě airbrushe. Včera jsem měl možnost sledovat živé vysílání Marissy Osterlee z https://airbrushonlineschool.com/ , ve kterém malovala jeho portrét do aukce.

 A na závěr jeden tutoriál přímo od Mika z roku 2015:

 {vembed Y=yHPZnrmAefI}

 

Zdroje:
https://www.killerpaint.com/
https://heavy.com/news/2020/04/mike-lavallee-dead/
https://badasshelmetstore.com/kid-rock-el-diablo-ii-west-coast-choppers-wcc/

Murda 04/2020